Izabrani dobitnici Nagrade „Ptičica“ – Dječji žiri održao videosjednicu!

Ostalo 29.04.2020. - 29.05.2020.
Dječji žiri Nagrade „Grigor Vitez“ 2019. za najbolji roman, zbirku priča ili pjesma proglasio je roman Dvojnici iz tame književnice Moree Banićević, a za najbolju slikovnicu u 2019. Oblak u žutom kaputu književnice Nikolina Manojlović Vračar i ilustratorice Jelena Brezovec. Izbor se održao u ovim izvanrednim okolnostima, a najavljena sjednica umjesto uživo, održala se u videookruženju. Naime, najstariju hrvatsku nagradu za dječju knjigu Nagradu „Grigor Vitez“, utemeljio je i svake godine organizira Savez društava "Naša djeca" Hrvatske. Od 2017. godine Nagrada ima i Dječji žiri koji se organizira u suradnji s Hrvatskim centrom za dječju knjigu pri Knjižnicama grada Zagreba, a u suradnji s knjižnicama iz mreže. Dječji žiri dodjeljuje Nagradu "Ptičica".

Dječji žiri Nagrade „Grigor Vitez“ 2019. u sastavu: Leopold Čelan, 5. razred (Knjižnca Jelkovec), Lovro Markotić, 8. razred (Knjižnica Marina Držića), Darijan Gašljević, 6. razred (Knjižnica Selčina), Dora Pecigoš, 6. razred (Dječja knjižnica "M2") i Margareta Jandrić, 6. razred (Gradska knjižnica)  na videosjednici održanoj 15. travnja 2020. godine proglasio je dobitnike Nagrade „Ptičica“.

Sjednici su prisustvovali svi članovi žirija, Marina Žilić i Lana Kassim iz Saveza društava „Naša djeca“ kao organizatora Nagrade „Grigor Vitez“, te voditeljica Dječjeg žirija Isabella Mauro iz Hrvatskog centra za dječju knjigu pri Knjižnicama grada Zagreba.

Više o ovogodišnjim dobitnicima Nagrade „Grigor Vitez“ pročitajte na linku: https://savez-dnd.hr/poznati-dobitnici-53-nagrade-grigor-vitez-najstarije-nagrade-za-domacu-knjizevnost-i-ilustraciju-za-djecu/