Izložba fotografija

Izložba 01.03.2021. - 22.03.2021. Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića Stijepo Mijović Kočan i Mirjana (Smažil) Pejaković Kočan
Stijepo Mijović Kočan je rođen u Đurinićima, Konavle, 14. travnja 1940. Školovao se u rodnome selu, na Grudi (u Konavlima), u Dubrovniku i Zagrebu, gdje je završio studij tadašnjih jugoslavenskih književnosti i komparativnu književnost te doktorirao iz filoloških znanosti.
Radio je kao nastavnik u osnovnoj i srednjoj školi, kao televizijski novinar (od 1962.), uređivao Školske novine (1973.), u kojima i danas piše kazališne kritike te ponekad o knjigama, zatim časopis Umjetnost i dijete, pokrenuo Liliglam (2003,), likovno, literarno i glazbeno glasilo mladih, a na studiju novinarstva zagrebačkog sveučilišta petnaestak je godina predavao Teriju novinarskih vrsta s praktičnim vježbama.
Osim književnosti, bavi se i filmom, kao scenarist i redatelj. Zapažena je osobito njegova tv-drama Baka Bijela (više puta emitirana u «antologiji hrvatske tv-drame»), a scenarist je i redatelj pedesetak dokumentarnih tv-filmova.
Sastavio i radiofonski uredateljio antologiju književnosti hrvatskoga narodnoga preporoda ( Iliriae lira) te Gundulićevu Dubravku (Croatia-records, za škole)
Sudionik je Domovinskog rata, u humanitarnom radu, ali i neposredno, odlikovan Spomenicom.
Živi i piše u Zagrebu i u Konavlima. / Društvo hrvatskih književnika