Izložba fotografija Vesne Špoljar

Projekt 15.07.2022. - 12.08.2022. Knjižnica Jelkovec
Fotografija: Valerija Dujmović; izvor: Lanterna magazin
Vesna Špoljar po zanimanju je profesorica engleskog i hrvatskog jezika i književnosti. Fotografijom se bavi dvadesetak godina. Članica je Fotokluba Zagreb i Fotokluba Kadar iz Slavonskog Broda. Od 2017. godine nositeljica je počasnoga zvanja AFIAP (Artiste FIAP) Međunarodne federacije fotografske umjetnosti. Izlaže na mnogim skupnim izložbama kod nas i u svijetu, a priredila je i 15 samostalnih, od kojih jednu u Francuskoj (Lauris, Provansa), a ostale u Hrvatskoj.
Voli snimati gradske prizore, prirodu i portrete, no na recentnim izložbama predstavlja svoje omiljene koncepte, većinom fotografije višestrukih ekspozicija, metaforičkih zapisa i poruka, a pod nazivom “Herbarij snova”  i “Intimna priča”.
Radovi joj se objavljuju u raznim publikacijama, kao npr. knjigama i časopisima. Od časopisa ističe predstavljanje u nekoliko brojeva časopisa “Poezija”, koji su u cijelosti ilustrirani njenim fotografijama, a u kojima se ističe asocijativna veze između autoričinih fotografija i poetska izričaja. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja.