Izložba radova članova Udruge "OZANA"

Izložba 24.05.2021. - 10.06.2021. Knjižnica Voltino Čitaonica
Izložba platnenih, tkanih, kukičanih i filcanih rukotvorina - radova članova Udruge "OZANA".

Udruga „OZANA“ osnovana je u svrhu poboljšanja kvalitete života osoba s teškoćama i njihovih obitelji. Svakodnevno skrbimo o 56 korisnika (djece predškolske dobi s teškoćama u razvoju te o mladim i odraslim osobama s intelektualnim teškoćama) unutar Centra OZANA, ustanove koju je Udruga osnovala 2002. godine.

Program objedinjava rehabilitacijsko-terapeutske aktivnosti i sadržaje socijalnog karaktera kojima osiguravamo kvalitetnu i obuhvatnu socijalizaciju i integraciju u svakodnevni život kao i promociju njihovog rada i sposobnosti.
Rukotvorine od trapera izložene u Knjižnici nastale su kroz projekt „RASTAVI ME SASTAVI ME“ kojem je cilj bio osvještavanje za odgovorno gospodarenje otpadom te afirmacija naših korisnika koji su vrijedno sudjelovali u svim fazama stvaranja novih rukotvorina, svaki prema svojim mogućnostima. Stari traper smo reciklirali i obnovili ga za novu namjenu te time spasili okoliš od zagađenja.
Tkane, kukičane i filcane rukotvorine nastale su u radionicama ručnog rada, radionici filcanja i Štrikeraj cafea.

Rukotvorine su izradile osobe s teškoćama (djeca s teškoćama u razvoju te mlade i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama) uz podršku i veliku pomoć voditeljica OZANE.

Više informacija o programima i radu udruge OZANA možete naći na www.udruga-ozana.hr ili Facebook stranici: https://www.facebook.com/udrugaozana/
Udruga „OZANA“
Ulica grada Vukovara 239
10 000 Zagreb
 

 

https://www.udruga-ozana.hr/o-nama/