Izložba slika: Inga Burmudžija: Tri tehnike, tri ljubavi

Izložba 04.11.2019. - 29.11.2019. Knjižnica Dubrava Početak događanja: svaki dan od 8:00 - 20:00 sati Čitaonica časopisa

Životopis: 

Inga Burmudžija (r.1948.), diplomirana je biologinja PMF-a u Zagrebu. Većinu radnog vijeka provela je u Plivi u Zagrebu i deset godina u jednom od njezinih tadašnjih pogona u Nerežišćima na otoku Braču.

Crtanje i slikanje velika su joj ljubav od ranog djetinjstva, što kroz studij djelomično kompenzira crtajući preparate biljnog i životinjskog svijeta. Samouka je, te nakon odlaska u mirovinu 2007. godine intenzivnije crta , i to posebnim slikarskim flomasterima.

Godine 2008. slučajno se susreće sa pomalo zaboravljenom tehnikom enkaustike, slikanjem voštanim bojama koje se tope pomoću posebnih el. uređaja, čime nastaju slike čudesnog senzibiliteta.

Uz spomenute dvije tehnike radi i u tehnici točkanja , dot art.

Od kraja 2015. godine član je likovne sekcije KUD Zlatko Baloković iz Krapinskih Toplica.

Riječ autorice

''Crtanje i slikanje moja su ljubav od ranog djetinjstva. Ipak to nije postalo moj poziv, no svoju sam strast za likovnim izričajem kompenzirala crtajući preparate biljnog i životinjskog svijeta na studiju biologije. Otkad sam u mirovini, počela sam intenzivnije crtati posebnim slikarskim flomasterima. I taman kad sam pomislila da je to ono što mi je dovoljno, slučajno sam u jednoj galeriji vidjela sliku u tehnici enkaustike. I tako se, malo po malo, uz internet, rodila moja druga, i po svemu sudeći, najveća ljubav u umjetnosti, a to je enkaustika u raznim varijantama. Kako ta tehnika zahtjeva upotrebu topline i nije pogodna za rad u toplom dijelu godine, počela sam proučavati i treću tehniku, a to je točkanje ili dot art. Od tuda i naziv moje izložbe. Nadam se da će Vam se barem nešto od mojih izloženih radova u spomenute tri tehnike svidjeti.''

Kontakt : 091/61 39 382 , 01/38 44 845