Izložba - Umiješani u umjetnost

Mjesec hrvatske knjige 12.10.2020. - 31.10.2020. Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Odjel za odrasle
Rada Damjanić
Tradicionalno u okviru projekta 65 plus tijekom Mjeseca hrvatske knjige, Likovna radionica za treću dob DND Maksimir izlaže radove svojih polaznika u Knjižnici Augusta Cesarca, Šubićeva 40/II.
Ovogodišnja je manifestacija posvećena planetu Zemlji, u povodu 50. godišnjice obilježavanja Dana planeta Zemlje, a moto je Razlistaj se!
Umiješani u umjetnost naziv je izložbe na kojoj je 15 autora „razlistalo“ svoje inspiracije na recikliranom papiru. Motivi slika su različiti, a svaki odražava osvrte autora na posebno izazovno vrijeme u kojem se trenutno nalaze. Pojava epidemije bolesti COVID-19, a posebice potres koji je zadesio Zagreb, potakli su autore na promišljanje i stvaranje slika različitih tema: prirode, imaginacije, prolaznog života jednog čovjeka….
Tehnika u kojoj su slike nastale je akril na papiru, ali različiti senzibiliteti dali su različite likovne rukopise koji ovu izložbu čine posebnom i zanimljivom.
Izložba slika Umiješani u umjetnost dokaz je kako za cjeloživotno učenje i stjecanje novih znanja i vještina, nikada nije kasno.
Autori izloženih radova: Nataša Bokan, Željka Čaja, Nada Čatipović, Hela Čičko, Radmila Damjanić, Krešo Frankić, Emilija Jelaković, Danica Katunar, Ljubica Katunar, Jelka Klemar, Mirjana Kulić Palčić, Ljiljana Mandak, Neda Penavić, Vjera Stančić, Anita Videk Lenček.


 
Projekt 65 plus sufinanciran je sredstvima Grada Zagreba.