Izložba "Vrijeme anđela"

Izložba 14.12.2018. - 15.01.2019. Knjižnica Sloboština Darja Mrđen, Nikola Peti
Izložba "Vrijeme anđela" zajednička je likovna izložba autora Darje Mrđen i Nikole Petija. 

Prevladajući motiv ove izložbe su anđeli. Autori ih tematiziraju kao svjetlosna bića koja nas prate; daju nam njihov znak na papiru u mnoštvu boja. Šarena su to likovna djela, a svaki anđelak ima i svoju psihologiju, svoj karakter. Ovi radovi podsjetnik su da je netko uvijek s nama. 

Darja Mrđen
Autorica stvara za svoje dobro raspoloženje, ali budi optimizam i radost u svima nama. Bavi se dizajnom plakata te općenito slikanjem i crtanjem, ilustracijom i zapadnjačkom kaligrafijom; izrađuje lutke, nakit, šije, oslikava odjeću te eksperimentira oslikavanjem dekorativnih predmeta i namještaja. Okušala se i u stripu. To ne čudi jer je završila Odjel industrijskog i dekorativnog oblikovanja u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Danas radi u obrazovanju. Darjini ilustrativni slikopisi u kombiniranim tehnikama dekorativni su i primjenjivi u svakom prostoru.

Nikola Peti
Piše i riše od kad zna za sebe. Bavi se izradom plakata, logotipa, minijatura za nakit, ilustrira knjige i slikovnice. Ljubav prema knjizi ne začuđuje jer radi kao knjižničar. Organizirao je nekoliko samostalnih izložaba u Zagrebu. Njegovi likovni radovi zastali su na čudesnoj međi između crteža i slike. Svaki rad je sastavljen od tisuća crtica, poteza sabijenih na jedan papir, da bi na kraju tvorili titravu figuru/vizuru u laviranom tušu uz malu pomoć akrila. Ovdje nalazimo i nekoliko čudesnih vizualnih psihodeličnih eksperimenata.