Između korica knjiga

Izložba 01.06.2022. - 30.06.2022. Knjižnica Novi Zagreb Izlozi dječjeg odjela Ana Salopek
Ana Salopek
Izložba ilustratorice i autorice Ane Salopek predstavlja nam neke od dječjih knjiga i vizuala što ih je ilustrirala unatrag tri godine. 
Autorica nas uvodi u svoj šareni svijet i donosi nam naznake onoga što nas čeka kada zavirimo u neku od knjiga koje je iscrtala, kao i priču u vizualima koje je ilustrirala obraćajući se djeci i odraslima.

Ana Salopek rođena je 1985 godine u Ogulinu gdje i sada živi i stvara. Diplomirala je na KBF - Teologija u Rijeci, filozofsko-teološki smjer. Bila tu i tamo. Nešto pročitala, nešto zapisala i nešto nacrtala. Izlagala je na brojim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Na međunarodnoj sceni je zastupa Illo Agency. Slika i crta i izlaže u nasumičnom krugu korištenja imena Gospođica Ura i Ana Salopek. Zaljubljena je u vrijeme i u mehanizam sata. 
U svojim ilustracijama bavi se temama ekologije, ljudskih vrijednosti, tolerancije te emotivnim ekspresijama svega što nas okružuje -doslovnim shvaćanjem i prenošenjem igre riječi u sliku, pomicanjem granice stvarnosti i dopuštajući svom unutarnjem djetetu pravo glasa i svojoj odraslosti da razumije svijet malo bolje, s nadom da će ga ostaviti boljim i zanimljivijim.