Izrael i Jordan

Predavanje 24.10.2019. | četvrtak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18:00 Odjel za odrasle Katica Marendić
Ovo je područje jednako zanimljivo i turistima i hodočasnicima širom svijeta koji žele posjetiti povijesna mjesta i osjetiti  duh prošlih vremena. Bilo da se radi o stvarnim događajima i mjestima ili samo o mitovima i legendama (koji su davno prihvaćeni kao stvarnost), posjet Izraelu i Jordanu znači susret sa znamenitostima davne civilizacije. Obilazak Jeruzalema, centra Svete zemlje, koji je prepun svetišta, crkvi, kapela i spomenika, nezaboravan je doživljaj. Crkva svetog groba (kršćanstvo), Zid plača (židovstvo) i Kupola na stijeni (islam) samo su neki od spomenika koji nas ostavljaju bez daha.
Posjet drugim lokalitetima, kao što su npr. Betlehem, Nazaret, Galilejsko jezero i Tiberias, Haifa i Karmelska gora, Mrtvo more i rijeka Jordan, Jerihon, samo dopunjuju spoznaju o bogatstvu povijesne ostavštine u proteklih više od 2000 godina.   
Na kraju, posjet jednom od najljepših spomenika na svijetu - veličanstvenom starom gradu Petra u Jordanu, isklesanom u stijenama, do kojeg se dolazi kroz čarobni kanjon Siq, zaokružuje jedno lijepo putovanje u zemlje kojima se svakako treba vratiti.
Veselimo se Vašem dolasku!