Jedna ljubav | Žana Coven

Predstavljanje knjige 10.06.2019. | ponedjeljak Knjižnica Savski gaj Početak događanja: 18:30 sati Odjel za odrasle Žana Coven, Adrijana Mamula, Stjepo Martinović
Predstavljanje zbirke pjesama Jedna ljubav autorice  Žane Coven u izdanju beogradske izdavačke kuće CNP&P.

Žana Coven ( Žanka Žana Bošković Coven ) rođena je u Sarajevu, gdje je provela djetinjstvo i mladost te diplomirala Engleski jezik i književnost. Nakon studija romanistike u Beogradu, obrazovanje nastavlja u Milanu. Radila je kao pedagog, prevoditelj i kulturni mediator. Piše od rane mladosti. Trenutno se bavi glazbom, prevoditeljskim radom, projektima u kulturi. Piše poeziju, kratke priče, putopise na hrvatskom, srpskom i bosanskom jeziku, na više dijalekata te na engleskom, talijanskom i španjolskom. Do sada objavljivala u više zajedničkih zbirki: Stihom vezani, Stihom ispisujem ljubav, Snovi sjećanja 1, 2, 3, Lahor stihova. Objavila je i samostalnu zbirku Zaboravljena u stihu te zbirku poezije Entre sol y sombra na španjolskom i Lo dico alla luna na talijanskom jeziku. Njezini su stihovi prevedeni na makedonski, ruski, urdu te objavljeni u raznim zbornicima, časopisima i blogovima. Jedna joj se pjesma nalazi u antologiji svjetske poezije. Haiku poezija joj je objavljena u japanskom on-line časopisu Asahi haiku ist network. Dobitnica je 2. nagrade na međunarodnom natječaju poezije Città di Galateo u Italiji. Na europskom pjesničkom natjecanju osvojila je prvu nagradu za haiku. Živi između Milana i Barcelone.

Zbirku će predstaviti autorica Žana Coven te Jasminka Bedeković u ime izdavača. U glazbenom dijelu nastupit će Adrijana Mamula, dugogodišnja članica Nacionalnog folklornog ansambla LADO koju će na gitari pratiti Stjepo Martinovć.