Jesi li tu? Tu sam!

Mjesec hrvatske knjige 13.10.2011. | četvrtak Knjižnica Tina Ujevića
KNJIŽEVNO PREDSTAVLJANJE SLIKOVNICE ANE ĐOKIĆ PONGRAŠIĆ I IZLOŽBA ILUSTRACIJA BRANKE HOLLINSGWORTH NARA
ANA ĐOKIĆ- PONGRAŠIĆ      
Ana Đokić - Pongrašić rođena je u Beogradu 1965. godine.
Diplomirala filozofiju, a kaže da «voli pisati sve i svašta. Priče, radio-drame, romane, kazališne tekstove, televizijske i radijske scenarije, dramatizacije…».
Isto tako voli skupljati članske iskaznice, pa je tako dosad uspjela skupiti one Hrvatskog društva dramskih umjetnika, SACD-a (Societe des auteurs et compositeurs dramatiques – Paris/Bruxelles/Montreal) i člana KNJIGE U CENTRU, www.knjiga-u-centru.hr
Svoje priče, romane, radio-drame i kazališne tekstove dosad je objavila u Hrvatskoj, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori, te još ponegdje po Europi. Kad ne piše – razmišlja o pisanju. Kad ne razmišlja o pisanju – razgovara s drugim piscima. Kad ne razgovara s drugim piscima – ogovara druge pisce … itd. itd. itd.
Zastupljena u ilustriranoj zbirci najboljih priča, Contes de vacances de voyages et d'aventures, časopisa Pomme d'api pričom «Le Grad voyage du dragon» (Pariz, 1997/2003) te pričom «L'Empereur qui avait des oreilles de bouc» (Pariz, 1998/2003), a u biblioteci Hrvatskog radija, Dječja radio-drama (Zagreb 2001) objavljena joj je radio-drama, Vitez željeznog srca. Na Dramskom programu Hrvatskog radija i Radio Slovenije emitirano joj je više radio-drama, piše tekstove za lutkarsko kazalište, autorica i scenaristica radio i TV serija. Prevodi s francuskog jezika.
Nagrade:
- Mato Lovrak za 2002. godinu.
- Marin Držić, 2006.
BRANKA HOLLINGSWORTH NARA
 Rođena 1974.
Od kad zna za sebe crta. U početku po maminim dekama, kasnije iscrtava listove i listove A3 papira.
Na faksu (Grafički fakultet u Zagrebu) dobija prvi honorar zarađen crtanjem. To su ilustracije za ukrasne štambilje za njemačko tržište.
Po završetku fakulteta radi kao grafički dizajner u manjem studiju. Nakon tri godine odlučuje nastaviti školovanje i upisuje Ilustraciju za djecu i mlade na EINI, školi za umjetnost i dizajn u Barceloni.
Danas crta stripove i ilustrira časopise za djecu i mlade, knjige, udžbenike... Stripove crta za časopise Smib ('Dado i Čmičko', scenarij Ivan Prlić Prle) i Modru lastu ('Anjina pisma' scenarij Tatjana Jambrišak). Nekoliko godina je vodila Malu školu ilustracije i stripa u Narodnom Sveučilištu Dubrava.
Voli čitati knjige i stripove, voziti bicikl, učiti španjolski, vrtlariti... Živi sa suprugom i sinom i dva tajlandska mačka u Samoboru.
Do 2010. godine djeluje pod imenom Branka Nikolić Nara.
 Mjesec hrvatske knjige