Kako i zašto učiti o medijima

Predavanje 11.04.2019. | četvrtak Knjižnica Augusta Cesarca, Ravnice Početak događanja: 10 sati Odjel za djecu i mlade Višnja Biti
medijskapismenost.hr
U današnje vrijeme kada su mediji itekako prisutni u životima djece već od najranije dobi, vrlo je važno upoznati djecu sa svim pozitivnim i negativnim aspektima istih kako bi uspješno mogli razvijati (kritičku) medijsku pismenost.

Višnja Biti višestruko je nagrađivana radijska novinarka, književnica i filmska autorica. Na Hrvatskom radiju već više od četrdeset godina vodi emisiju Zašto tako koja govori o mladima i problemima odgoja, obrazovanja i odrastanja. Članica je Državnog povjerenstva za Državnu smotru projekata za odgoj i obrazovanje za ljudska prava u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske.

Manifestacija Dani medijske pismenosti održava se od 8. do 12. travnja 2019. u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj je osvještavanje javnosti o važnosti medijske pismenosti, osnaživanje vještina medijske pismenosti građana, posebice djece i mladih, stvaranje platforme za suradnju i razvoj održivih projekata medijske pismenosti, te podrška odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje. Tema na koju je ove godine stavljen naglasak  jest poštovanje prema sebi i drugima u medijima.