Kako je Oskar postao detektiv

Projekt 16.03.2018. | petak Knjižnica Tina Ujevića Početak događanja: 13:30 sati
Priča je to o dječaku Oskaru koji, iako silno želi postati detektiv, ima strah da zbog problema koje ima s čitanjem neće uspjeti u tom ostvarenju. Nastanak priče potaknula je činjenica da je sve više djece suočeno s disleksijom zbog čega se osjećaju manje vrijednima. Ova priča uči djecu da unatoč poteškoćama i problemima na koje nailazimo u životu, situacija nije beznadna kako se to može činiti.

Naša mala knjižnica međunarodni je projekt poticanja čitanja koji okuplja šest izdavačkih kuća iz šest zemalja – Slovenije, Litve, Poljske, Latvije, Estonije i Hrvatske. Osnovni cilj projekta je razvoj kritičkog čitanja kod djece školske i predškolske dobi te njihovo upoznavanje s djelima pisaca i ilustratora iz drugih europskih država. Provođenje Projekta u Hrvatskoj osigurava nakladnička kuća Ibis grafika.

Za predstavljanje knjige i vođenje radionice zadužena je stalna suradnica Ibis grafike Srebrenka Peregrin. Predstavljanje i radionicu posjetit će učenici osnovne škole Tina Ujevića, a pozvani su svi naši zainteresirani i znatiželjni korisnici.


NMK


https://www.ibis-grafika.hr/shop/?s=Knji%C5%BEnica+Tina+Ujevi%C4%87a