Kastrapelijev portret šegrta Hlapića

Mjesec hrvatske knjige 15.10.2019. - 18.11.2019. Knjižnica Staglišće Izlozi knjižnice
Uključivanjem u lokalni projekt Knjige naših ulica u sklopu kojeg je održao četiri likovne radionice na temu Portret šegrta Hlapića, Dubravko Kastrapeli započeo je svoju novu likovnu avanturu. Nakon puno godina uzeo je Šegrta Hlapića ponovo u ruke kako bi s dovoljno samopouzdanja mogao stati pred klince. Budući da mu se jako svidio, počeo je skicirati neke scene iz knjige i dogurao do 38 ilustracija koje pokrivaju početak priče i malo više.
Sve ilustracije, uz prateći tekst iz knjige, mogu se razgledati na ovoj promotivnoj izložbi.
Dubravko Kastrapeli rođen je 26. siječnja 1971. godine u Zagrebu. Završio srednju elektrotehničku školu, te nakon toga upisao Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu na kojoj je diplomirao  1995. u klasi profesora Kesera, te kod prof. Damjanov na temu Utjecaj umjetničkog djela na likovno izražavanje djece.
Nakon toga se bavi slikarstvom i kiparstvom, da bi se ubrzo posvetio ilustraciji. Posljednjih godina posvetio se ilustriranju Cervantesovog Don Quijotea i djela Marina Držića u kojima spaja svoju ljubav prema književnosti i likovnosti te na tu temu održao više samostalnih izložbi u Dubrovniku, Rijeci i Zagrebu.
Ilustrirao je i dizajnirao brojne slikovnice, letke, plakate, udžbenike i dječje časopise. Radio je kao profesor likovne kulture u osnovnoj školi i kao grafički dizajner u Hrvatskom Crvenom križu. Obiteljski čovjek, otac dvoje djece.