KGZ bend - Zastave

Ostalo 25.01.2021. - 06.02.2021. KGZ
Knjižničarski bend jedinstvena je pojava u Hrvatskoj, a po našim spoznajama, rijetka i u svijetu. Započeli smo 2003. godine prilikom otvaranja Knjižnice S.S.Kranjčevića nakon preuređenja, tada kao trio (Anita Babić, Igor Mladinić, Željko Vrbanc) sastavljen od nas koji smo se, ili već ranije bavili glazbom, ili se njome bavimo radeći svak u svojoj knjižnici. S vremenom smo se proširivali, otkrivajući, i uključujući, još neke kolegice i kolege koji se na razne načine bave glazbom (druga pjevačica, bas, saksofon). Da bismo bogatije zazvučali pronašli smo bubnjara i solo gitarista, koji nisu djelatnici KGZ-a. Repertoar se širio pa s vremenom obuhvaća razne žanrove, od dječjih pjesama preko evergreena, latino ritmova i jazza do rocka. Nastupamo uglavnom po knjižnicama na raznim manifestacijama i proslavama. Vanjske nastupe imali smo na Interliberu, redovito svirali na „Ljetu na Strossu”, a od 2013. prigodnim koncertom u SAX-u, obilježavamo Dan KGZ-a i upućujemo blagdansku čestitku.

Članovi benda; Anita Babić (vokal), Iva Bunčić (vokal), Igor Mladinić (klavijature), Ivica Bakula (bas gitara, vokal), Boris Tenšek (solo gitara), Luka Peršić (saksofon, flauta), Robert Domitrović (bubnjevi, Željko Vrbanc (ritam gitara, vokal), Tanja Radović (vokal) kao donedavna članica i Pavel Vrbanc (vokal) kao dugogodišnja pridružena članica.

Suradnju s bendom ostvarili su i neki poznatiji glazbenici kao Lidija Bajuk, bubnjar Boris Beštak, pjevač Srđan Jug, kanautor Neven Dužević, a i neki manje poznati kao Ivana Bašić i Lav Novosel.

Zahvaljujemo kolegicama i kolegama koji su kao gosti nastupali na našim koncertima: Željka Krušlin, Nika Čabrić, Renata Vugrek, Denis Kovač, Ivan Salopek Mirosavljević , Dejan Jeličić i Marko Radigović.