KKL 127: Vera i Srećkomeđubuhama

Instalacija 18.12.2020. - 04.01.2021. Knjižnica Jelkovec Lift
https://www.ibis-grafika.hr/shop/proizvod/vera-i-sreckomedubuhama/

O knjizi: Vera često živi u svijetu mašte, a ponekad i stvarni svijet pretvori u njega. U ovoj priči, Vera je udomila malog psa kojeg je netko ostavio u kutiji na školskom dvorištu.

O autorici: Davorka Semenić-Premec: Rođena je 1963. godine u Zagrebu. Kao mala voljela je listati i gledati slikovnice. Druge je knjige zavoljela malo kasnije. Zato sad radi među knjigama u jednoj zagrebačkoj knjižnici. Čita, piše i brine o tom da sva djeca, a i odrasli, ako to već nisu, zavole čitanje. (http://www.hdkdm-klubprvihpisaca.hr/semenic-premec-davorka/)

O ilustratorici: Vanda Čizmek: Rođena sam osam dana prije Božića 1974. godine u Zagrebu. Crtam još od pelena, zatim crtam u Školi za primijenjenu umjetnost, pa na Grafičkom fakultetu. Posljednjih godina crtam ilustracije za djecu i mlade i radim kao grafički dizajner. Ilustrirala sam više slikovnica i knjiga za djecu, radila ilustracije za dječje časopise, slikovni udžbenik engleskog jezika za predškolarce i zabavne ilustracije za odrasle. Živim i radim u Zagrebu.
p.s. Trenutno sigurno nešto crtam. (https://ulupuh.hr/clanovi/cizmek-vanda/)

Ulomak i ilustraciju iz knjige možete pogledati i online na stranici Književni kulturni lift 2020.