KLJUČ do znanja

Projekt 15.10.2019. - 15.11.2019. Knjižnica Dugave
Povodom teme Mjeseca hrvatske knjige na Likovnici predstavljamo slikovnicu inspiriranu slikom Pabla Picassa "Tri glazbenika", autorica Veronique Massenot i Venesse Hie (Prestel Publishing, 2016.), slušamo glazbu u više kratkih videa na Youtubu: izdvajamo Los tres musicos, te izrađujemo straničnike u Picassovom stilu.

Dogovoreni termini: od utorka, 15.10. do petka, 18.10. u 14:00, ponedjeljak, 4.11.u 13:00

Iz recenzije: Lijepo ilustrirana u stilu Pabla Picassa ova priča o sposobnosti glazbe da umiri divlju zvijer upoznaje djecu s vidovima djela velikog umjetnika. Kraljevstvo Mirador prestravljeno je monstruoznom, vatrenom zvijeri koja vreba tik ispred zidina sela. Nitko zapravo nije vidio to stvorenje osim kralja, čiji stalni podsjetnik na nadolazeću opasnost pretvara selo u tmurno mjesto  bez radosti. Jednog proljetnog dana trupa glazbenika i njihov pas ulaze kroz vrata zidina. Odjednom se budi zabava i romantika, pjesma i ples. Ljudi se više nisu bojali sve dok se stvarno nije pojavila odvratna zvijer. Ono što se događa sljedeće oduševit će djecu i odrasle poput čarolije umjetnosti i glazbe koja pretvara vrisak  užasa u ciku smijeha. Oslanjajući se na detalje Picassovog remek-djela Tri glazbenika, umjetnica Vanessa Hié koristi akvarele jarke boje, podebljane crte i grafičke slike kako bi upoznala djecu s Picassovim stilom... (Amazon)

Radionice su prikladne za djecu višeg vrtićkog uzrasta, učenike nižih razreda osnovne škole i sve koji vole zanimljivu priču i lijepe ilustracije!