Knjiga mjeseca: Koronavirus. Knjižica za djecu

Ostalo 21.04.2020. - 19.05.2020. Knjižnica Dugave
https://www.planetzoe.hr/koronavirus-knjizica-za-djecu.html
Zahtjevna i neobična vremena u kojima se trenutno nalazimo izazivaju razne osjećaje u ljudi, poput zabrinutosti, neizvjesnosti i straha. S današnjom situacijom nije lako nositi se ni odraslima, a ni djeci. Kako bi približili ovu novu životnu situaciju onim najmlađima, djeci starije predškolske i mlađe školske dobi, grupa volontera s Londonske škole higijene i tropske medicine uložila je stručno znanje i trud te udružila snage kako bi stvorila priručnik Koronavirus. Knjižica za djecu. Ta knjiga na jednostavan način nudi odgovore na razna pitanja, od toga što je koronavirus, zašto se ljudi toliko brinu da se ne zaraze, zbog čega su mjesta koja inače posjećujemo zatvorena, zašto ne možemo posjetiti svoje bližnje, baku i djeda, te što nas čeka u budućnosti.

Knjižica je nastala u suradnji s britanskom izdavačkom kućom Nosy Crow koja je u vrlo kratkom vremenu okupila stručni tim renomiranih pedagoga, psihologa i epidemiologa, a za ilustracije u knjizi zaslužan je Axel Scheffler, autor i ilustrator serijala Pip i Popi. Za prijevod na hrvatski jezik te objavu priručnika u digitalnom obliku zaslužna je nakladnička kuća Planet Zoe.

Budući da je cilj autora doprijeti do što većeg broja čitatelja, ne samo djece već i njihovih roditelja, odgojitelja, učitelja i knjižničara, knjiga je potpuno besplatna za čitanje i preuzimanje OVDJE.

Dok se ponovno ne vidimo u Vašoj i našoj Knjižnici Dugave, čitajte našu preporuku mjeseca! I ostanite nam zdravi i veseli!