KNJIGE NA DLANU

Izložba 03.10.2019. - 17.10.2019. Knjižnica Savski gaj
Izloženi su radovi djece DV Botinec nastali u radionicama Knjige na dlanu u okviru projekta Knjige naših ulica tijekom proljeća 2019. godine. Radovi su inspirirani čitanjem knjige Čudnovate zgode šegrta Hlapića. Na radionicama su djeca osmišljavala svoje priče o Hlapiću koje su potom oslikavala i uvezivala u male slikovnice. Lik malenog, a sretnog Hlapića nadahnuo ih je i da mu pišu pisma i svoje želje te da nacrtaju portret književnice Ivane Brlić Mažuranić koja je prije više od 100 godina izmaštala njegov lik koji i dalje živi u srcima svih koji jednom pročitaju njegove zgode. Voditeljice radionica Nina Bancetović, Betina Ilić Gljuščić i Jovanka Kuprešanin.
Istovremeno s izložbom u Knjižnici Savski gaj, zagrebačkim bibliobusom od 30.09. do 30.10. putuje izložba Sto lica šegrta Hlapića, radova djece OŠ braće Radić iz Botinca nastalih u radionicama pod mentorstvom likovnih umjetnika Božidara Trkulje, Dubravka Kastrapelija, Ane Koncul i Margarete Peršić.

Udruga Lastin rep, imena najljepšeg leptira, projektom Knjige naših ulica okupila je stanovnike Botinca, zagrebačkog naselja kojem ulice nose imena po hrvatskim književnim djelima, kako bi zajedničkim čitanjem, druženjem, likovnim stvaralaštvom obogatili izgled svog naselja i doveli do promjena ne samo na ulicama Botinca, nego i nekim drugim ulicama, a osobito u svijesti svih nas.