Književni susret sa Željkom Horvat-Vukelja

Susret 25.10.2022. | utorak Knjižnica Sesvete Početak događanja: 10.30h Dječji odjel Željka Horvat-Vukelja

Družeći se s književnicom Željkom Horvat-Vukelja, učenici trećeg razreda OŠ Prekvršje te učenici drugog razreda OŠ Luka, upoznat će bogat opus već poznatih im i novih priča i igrokaza autorice knjiga za djecu te će imati priliku porazgovarati o tome što im priče znače i kako ih doživljavaju.

"Željka Horvat-Vukelja rođena je u Sinju. Živjela je u Šibeniku i u Zadru, gdje je završila osnovnu školu „Centar“ i Gimnaziju „Vladimir Nazor“. Diplomirala je francuski i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Predavala je francuski jezik u OŠ „Vladimir Nazor“ u Zagrebu i u OŠ „Stjepan Fabijančić Japa“ (danas OŠ Nikole Hribara) u Velikoj Gorici, a od 1986. do 2014. godine bila je urednica časopisa Modra lasta u izdavačkoj kući Školska knjiga.
Kao gimnazijalka objavljivala je priče u Večernjem listu, a potom i u revijalnom tisku: Svijetu, Areni, Vikendu, Tini. Od 1972. godine surađuje s Dječjim i obrazovnim programom Hrvatskog radija, koji joj je emitirao stotinjak priča i nekoliko radioigara. Stalna je suradnica časopisa Smib. Članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU). Od 1989. do danas održala je više od  tisuću književnih susreta u školama i knjižnicama.  Specijalnost su joj pričokazi, koje je osmislila kao novu književno-scensku formu - kombinaciju priče i scenskog igrokaza u kojem publika aktivno sudjeluje. Željka Horvat-Vukelja bila je od 1992. do 2014. godine članica prosudbenog odbora državne smotre LiDraNo, a od 2011. do 2013. i predsjednica LiDraNova središnjeg odbora. Suradnica je privatne glazbene škole Glazbaonica Ljubav, u kojoj proučava nove načine senzibiliziranja predškolske djece na klasičnu glazbu."

Biografija književnice preuzeta je sa stranice Drušva hrvatskih književnika.