Književno-glazbena večer: Tebi sprevod, meni sud

Mjesec hrvatske knjige 23.10.2019. | srijeda Knjižnica Staglišće Početak događanja: 18, 30 sati Odjel za odrasle korisnike
Boris Perić rođen je 1966. g. u Varaždinu. Diplomirao je germanistiku i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bavi se književnošću, književnim i znanstvenim prevođenjem te publicistikom i novinarstvom. Radio je u više javnih glasila obradivši teme iz kulture, znanosti, unutarnje i vanjske politike. Prozna djela i prijevode s njemačkog i engleskog, te na njemački jezik objavljivao je u hrvatskim i inozemnim književnim časopsima. Uvršten je u više književnih antologija. Za književne prijevode i autorska djela više je puta nagrađivan. Član je Hrvatskog društva pisaca, Društva hrvatskih književnika te Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Objavio je više djela, među kojima: Priče iz bečke kuhinje, Ogledi o ekstazi, Povratak Filipa Latinovića, Važno je zvati se Gregor, Povijest paučine, Zagabrijel, u čijem je središtu grad Zagreb i njegov tamni anđeo zaštitnik. U drugom nastavku Zagabrijela autor sve više zalazi u rimu, koju pripisuje shizofreniji pripovijedača.
Dr. sc. Tomislav Pletenac izvanredni je profesor Odsjeka za antropologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Uz Borisa Perića potpisuje knjige Fantastična bića Istre i Kvarnera, kojom autori žele čitateljima približiti likove istarske pučke kulture bogate legendama te Zemlja iza šume: vampirski mit u književnosti i na filmu.
Kajkavski Cave projekt je prijevoda pjesama glazbenika australskog podrijetla Nicka Cavea na kajkavski jezik, iza kojeg stoji Tomislav Pletenac. Prevedene pjesme i glazbeno izvodi.