Knjižnice u svijetu punom izazova

Izložba 28.05.2020. - 28.06.2020. Knjižnica Medveščak Odjel za odrasle, Trg žrtava fašizma 7 Janja Maras
Knjižnice grada Zagreba oduvijek su išle u korak s vremenom i pratile potrebe svoje zajednice. U misiji ustanove istaknuto je da svojim radom Knjižnice grada Zagreba osiguravaju kvalitetne usluge koje podržavaju zajednicu i poboljšavaju kvalitetu života u njoj te obogaćuju građane zadovoljavajući njihove raznolike kulturne, informacijske, komunikacijske i obrazovne potrebe.
U svijetu koji se brzo mijenja, gdje su tehnološke i globalizacijske promjene neprestane, a društveno-sociološke prilike mijenjaju se iz dana u dan, knjižnice postaju mjesta u kojima građani pronalaze mnoštvo odgovora na izazove vremena.
Hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije odvija se pod motom „Snažna Europa u svijetu punom izazova“ i to kroz četiri prioriteta: Europa koja se razvija, Europa koja povezuje, Europa koja štiti, Europa koja je utjecajna.
Povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije korisnicima je dostupna izložba koja prikazuje kako Knjižnice grada Zagreba daju svoj odgovor na ta četiri prioriteta.