Kolorističke bilješke

Izložba 30.09.2019. - 14.10.2019. Knjižnica Marina Držića

'Boje su refleksije i apsorpcije različitih frekvencija svjetla s promatrane površine. Ovisno o izvoru svjetla (prirodna sunčeva svjetlost, različite vrste umjetne rasvjete) kao i kutu odbijanja svjetla o površinu, dojam koji ostavlja boja mijenja se u oku promatrača. Gledajući prirodu oko sebe, kistom bilježim dojmove okoline promatrane kroz različita godišnja doba, doba dana. Apstraktnim potezima na platnu bilježim doživljaje boja, svjetla i oblika koji su mi se urezali u pamćenje. Slikam slojevito, kako misli naviru u sjećanju, u sekvencama. U pojedinim radovima koristim kolaž, bilježeći prvo impresije bojama na papiru, koji kasnije trgam na dijelove i uklapam u nove kolorističke kompozicije.'   
                                                                                                                                Irena Topić
 

Irena Topić rođena je 11. 07. 1983. u Zagrebu gdje je od 1997. do 2001. pohađala Privatnu klasičnu gimnaziju.
2001. godine upisuje Tekstilno-tehnološki fakultet, gdje je završila stručni studij modnog dizajna.
2007. godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti, sveučilišni studij likovne kulture, gdje 2013. godine diplomira u klasi prof. Ante Rašića, smjer slikarstvo. 2013. postaje članicom HDLU-a.
Radi u struci, vanjska je suradnica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu i učiteljica likovne kulture u osnovnoj školi. Kontinuirano slika i izlaže na samostalnim i skupnim izložbama.