Kradljivci koralja - Nikolina Bošnjak

Susret 27.10.2022. | četvrtak Knjižnica Savski gaj Početak događanja: 14:00 - 1. razred, 16:00 - 4. razred Odjel za djecu i mladež Mr. sc. Nikolina Bošnjak
Susret s književnicom Nikolinom Bošnjak Kradljivci koralja. Sudjeluju učenici 1. i 4. razreda OŠ Savski Gaj.

Predstavljanje E SLIKOVNICE i EKO - radionica

U zbirci Kradljivci koralja objavljene su priče sa snažnim porukama o zaštiti okoliša, posebice mora i morskih stvorenja u kojima djeca kroz maštovit izričaj i likove istražuju negativan utjecaj čovjeka na prirodu. U priči o koralju ukradenom iz mora, što utječe na stanovnike koraljnog grebena, istražuje se smisao korištenja koralja kao komada nakita u odnosu na cijenu koju plaćaju morski organizmi.

Nikolina Bošnjak rođena je 1976. godine u Zagrebu. Diplomirala je i magistrirala na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu. Profesionalno se bavi različitim aspektima zaštite okoliša i održivog razvoja. Priče za djecu piše kako bi djeci približila teme o prirodi, očuvanju okoliša i duhovnu povezanost živih bića. Do sada je objavila četiri priče o Tigijima: Tigiji i spletka duha Pohlepića, Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk, Tigiji u kraljevstvu tamne magle te Tigiji i povratak svemirske vještice.