Krapinski neandertalci

Radionica 14.02.2019. | četvrtak Knjižnica Vrapče Početak događanja: 13:30 Lorka Lončar Uvodić
Foto: www.mkn.mhz.hr
Ove godine se obilježava 120. godišnjica otkrića krapinskoga neandertalca. Tim povodom u knjižnicu smo pozvali Lorku Lončar Uvodić, višu muzejsku pedagoginju u Muzeju krapinskih neandertalaca, koja će učenicima osnovne škole najprije održati kraku prezentaciju o otkriću pračovjeka u Krapini i Muzeju krapinskih neandertalaca, a zatim će djeca sudjelovati u radionici „Izrada geološkog stupa“ i igri „Igraj i evoluiraj“. Na radionici djeca u parovima izrađuju papirnate geološke stupove umetanjem crteža pretpovijesnih životinja i biljaka u slojeve Zemljine prošlosti s naznačenim geološkim erama i periodima. Na taj način se dobiva  prikaz biološke evolucije na Zemlji te se upoznaju vodeći predstavnici geoloških razdoblja.

„Igraj i evoluiraj“ naziv je za ilustriranu igru kroz koju se sudionici mogu upoznati s geološkim razdobljima i razvojem života na Zemlji. Bacanjem kockice, prolaze kroz geološka razdoblja, nailaze na ledena doba i katastrofe, a kako napreduju ili nazaduju figure se izmjenjuju, od bakterija do neandertalca.

Više o Muzeju krapinskih neandertalaca dozajte na web mjestu www.mkn.mhz.hr, a u neandertalce se možete zaljubiti na licu mjesta, u Krapini!