"Krletka za glinenog goluba" - novi roman Roberta Međurečana

Mjesec hrvatske knjige 23.10.2019. | srijeda Knjižnica Novi Zagreb Početak događanja: 18:00 sati Robert Međurečan
Krletka za glinenog goluba
Vremenski smješten u 2018. godinu, i treći Međurečanov roman tematizira nedavnu hrvatsku prošlost, Domovinski rat, iz koje se vuku mračni repovi. Progonjen savješću, osuđenik za ratni zločin Andrija Tomaš nakon godina lutanja po svijetu vraća se u domovinu "potražiti fragmente svog života, dok prepuni autobusi odvoze sunarodnjake u svijet". S druge strane, novoimenovana ministrica unutarnjih poslova, kao i svaka "nova metla koja dobro mete", kreće u osobnu osvetu tajanstvenom Petru Tomi, kojemu se na teret stavlja mnogo štošta. Kriminalistički zaplet sačinjen od intriga, korupcije, klijentelizma i smrti posvuda, snažno sugerira kako "prošlost ovdje nikad ne završava".

Robert Međurečan (1969.)
romanopisac, glazbenik, scenarist.
Autor koji vjeruje da "naramak pozitivne subverzije i prstohvat mudrosti, takva bi trebala biti današnja proza" napisao je izuzetno komunikativan i intrigantan roman u kojem "spretno fabulira pozadinu novinskih napisa i utiskuje nas u pulsirajuć organizam premrežen intrigama na vrhu i policijskim aferama".

„Krletka za glinenog goluba“ njegov je treći roman (prethode mu „Prodajem odličja, prvi vlasnik“ i „Kad jaganjci utihnu u Zdihovu")