Leteće knjige Kestutisa Kasparavičiusa

Radionica 25.05.2016. | srijeda Knjižnica Tina Ujevića

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca, Centar KNAP, Centar mladih Ribnjak i izdavačka kuća Ibis grafika najavljuju dolazak u Zagreb trenutno najboljeg litavskog ilustratora i pisca za djecu Kestutisa Kasparavičiusa.

Za vrijeme boravka u Zagrebu (23. – 28. svibnja 2016.), Kestutis će održati književne susrete s radionicama ilustracije namijenjene najmlađima ali i studentima ALU i Učiteljskog fakulteta. Program završava subotnjim događanjem u parku Ribnjak na kojem će se posjetitelji moći družiti s Kestutisom, uključiti u radionice ilustriranja kao i ostale popratne programe. Sve radionice su besplatne i sav materijal osiguran.

Kestutis Kasparavičius poznat je diljem Europe, ali i na Dalekom istoku i Južnoj Americi. Dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada za ilustraciju, a svake godine napiše barem jednu knjigu za djecu. Ilustracijom se počeo baviti 1984. godine i otada je ilustrirao više od 50 knjiga koje su prevedene na dvadesetak jezika. Član je nekoliko međunarodnih povjerenstava za izbor najboljih ilustracija i slikovnica.

Riječ je o vrlo čitanom i cijenjenom autoru koji svojim stilom u kojem je sve moguće (kuće hodaju, pingvini nose kravate, čekići pjevaju, na ljudskim glavama umjesto kose raste cvijeće…) osvaja male i velike diljem svijeta.

BESPLATNI PROGRAMI ZA GRAĐANSTVO:

25.5. 2016., 18.00 – 20.00, knjižnica Tina Ujevića (Ulica grada Vukovara 14)



http://www.ibis-grafika.hr/