Likovna igra

Radionica 08.03.2019. | petak Knjižnica Knežija Početak događanja: 18:00 Odjel za djecu i mlade
U tri navrata istaknute slikarice Janica Šterc i Katarina Knezović održat će likovne radionice za djecu. Sve tri radionice bit će posvećene životinjama pa ćemo ih moći vidjeti u tehnici kolaža, tempere i akvarela.
U likovnu aktivnost djecu će uvesti uglazbljene pjesme renomiranih hrvatskih pisaca koji su napisali svima nam znane pjesme o životinjama, a prije nego što prionu likovnom izražavanju u zadanoj tehnici (akvarel, kolaž i pastele) razgledat će slikovnice i čuti riječ-dvije o njihovim autorima: Zvonimiru Balogu, Ratku Zvrki i Stanislavu Femeniću.
Likovni dječji radovi uvijek su iznimni jer djeca ne zaziru od likovnog izražavanja svojega doživljaja svijeta koji ih okružuje. Čak su i neki poznati slikari u svojim umjetničkim djelima pokušali dosegnuti razinu dječje prijemčivosti i izražajnosti.
Prožimanjem riječi, slike i glazbe potiče se kreativnost djece i slojevita komunikacija, što pozitivno utječe na imaginativni, spoznajni i emotivni razvoj djece. Stoga će sve tri radionice biti temeljene na literarno-glazbeno-likovnoj korelaciji.