Ljepota papira u rukama umjetnika

Izložba 16.12.2019. - 10.01.2020. Knjižnica Dugave Karolina Brukner
Karolina Brukner rođena je 28. rujna 1971. u Sisku. Djetinjstvo i školovanje provela je u Hrvatskoj Kostajnici. Quilling-om ili filigranom od papira počinje se baviti 2012. godine, a u kraljevstvo scrapbooking-a ulazi 2017. godine. Dosad je održala jednu samostalnu izložbu (Knjižnica Novi Zagreb, 2017.) te dvije grupne izložbe, a jedna od njih rezultat je autoričina jednogodišnjeg volontiranja u Udruzi slijepih Zagreb, gdje je slijepe i slabovidne osobe podučavala quillingu. Radovi nastali tijekom tih radionica potom su bili izloženi u Galeriji Kristofora Stankovića. 
Quilling je tehnika savijanja tankih traka papira u fine role i spajanja lijepljenjem u svojevrstan filigran od papira. Uglavnom se koristi za izradu ukrasa na uporabnim predmetima poput čestitki, ukrasnih kutija i drugog, ili pak kao bilo koja druga slikarska tehnika. Ovaj način savijanja papira poznat je još iz doba renesanse kada su redovnice i redovnici pozlaćenim trakicama obrezanog papira ukrašavali korice knjiga. Kasnije je tehnika postala popularna u Europi kao jedna od rijetkih stvari koje su dame iz visokog društva mogle raditi za zabavu, a proširila se i na ostale kontinente. Danas ovo umijeće dobiva novu popularnost među mlađim i starijim hobistima i umjetnicima zbog dostupnosti pribora i materijala te neograničenih kreativnih mogućnosti samostalne primjene, ali i kombiniranja s drugim tehnikama poput vezenja i slikarstva. Ljepota i profinjenost stvorenih oblika podjednako privlači one koji osmišljavaju i izrađuju papirni filigran, kao i one koji u njemu uživaju kao promatrači.
Scrapbooking  se odnosi na posebnu tehniku izrade foto-albuma, bilježnica, spomenara, čestitki, kalendara i sl., pri čemu se upotrebljavaju papirnati „otpadci“ (scrap) – papir svih vrsta i boja, poput novinskog ili kartonskog papira te fotografija – i razni materijali ukrasne namjene (perlice, tkanina, čipka…).