Lost in the forest

Izložba 13.01.2022. - 15.02.2022. Knjižnica Novi Zagreb Služba nabave i obrade knjiga, Varićakova 8, Sloboština Lidija Nujić
Foto Lidija Nujić
Izložba likovnih radova naziva „Lost in the forest“ autorice Lidije Nujić njezino je prvo predstavljanje javnosti. Rođena je u Sisku 1968. godine, a od 1987. živi i radi u Zagrebu. Ipak, doživljava se Petrinjkom, jer je u Petrinji provela svoje djetinjstvo, odrastanje i mladost. Školovana je za frizerku, ali ne radi u struci.
Od rane mladosti povremeno se izražava kroz umjetnost. Samouka je i svestrana, kreativnost joj je misao i životna vodilja. Oduvijek  njeguje potrebu za izrazom u vizualnom, bilo da je riječ o fotografiji, izradi nakita, šivanju, recikliranju, plesu ili slikanju. Iskušava razne tehnike, od tuša, tempere, pastela, ugljena do akrila. Motiv koji najviše voli slikati je drvo, voli njegovu ukorijenjenost, vremenitost i stabilnost.
Inspiraciju pronalazi kako unutar svoje intime, tako i svuda oko sebe. Fascinirana shvaćanjem kako ne postoje dva identična trenutka, tako i njezine slike odražavaju svaka svoju emociju.
Akril je tehnika kojom se najčešće služi jer voli šarenilo i izražajnost boja, također i trodimenzionalnost koju pokušava postići stvaranjem različitih tekstura površine dodavanjem raznih prirodnih materijala (primjerice, peruanska vučja jabučica).
Za svoju prvu izložbu odabrala je radove nastale u posljednjih nekoliko godina.