Lovorvišnja

Predstavljanje knjige 26.04.2019. | petak Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića Početak događanja: 19.00 sati Ana Horvat
ANA HORVAT (pseudonim Jasne Palčec) rođena je u travnju (1943.) u Zagrebu gdje se i školovala (diplomirala je pravo). Radni je vijek provela kao pravnica u INI pišući, usput, poeziju.

Plesala je desetak godina klasični balet kao perspektivna učenica karizmatične primabalerine Ane Roje, bavila se novinarstvom (završivši Novinarsku školu Vjesnika) u VJESNIKU, plesala folklorne plesove u LADU, osnovala i vodila privatno savjetovalište za žene EVA, osnovala i vodi DRUGU PRILIKU, udrugu za zaštitu napuštenih životinja koja se više od desetljeća bavila spašavanjem od usmrćenja napuštenih pasa iz zagrebačkog šinteraja (živodernice), kao i poboljšanjem normativne zaštite životinja (www.drugaprilika.hr).Majka je kćeri Tine i baka unuka Matije i Mare.
Dugogodišnja je članica Društva hrvatskih književnika.
Sa svojim psima i mačkama i divljim životinjama živi u Parku prirode Medvednica pokraj Zagreba sadeći stabla.
Ana Horvat objavila je u Zagrebu sedamnaest pjesničkih zbirki (od toga dvije slikovnice za djecu), roman, dvije zbirke priča i memoarskih zapisa, te autobiografiju. Sastavila je i pet pjesničkih tematskih antologija.