Lucija Stanojević | Ritam Zvukolik

Predstavljanje knjige 25.11.2019. | ponedjeljak Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić Početak događanja: 10.00
ZIKA ZIKA MUZIKAAA!!
Svako kazalište, svaki vrtić, stan, park, svaka škola i kuća u blizini ima čarobnu šumu. Za ulazak u čarobnu šumu potrebna je mašta. Što ako je mašta zaključana? 
Velika čarobna vreća prepuna je ključića raznih boja i oblika koji jedva čekaju doći u ruke malim i velikim sanjarima i maštarima. Uz pomoć mašte pretvorit ćemo sve oko nas u čarobnu šumu. 
Ljepota šume je u tome što svi pjevaju, plešu, sviraju, igraju se i svi su sretni. 
Kako izgledaju pčele škakljalice? Kako zvuči duga? Vole li pauci pjevati? Kako ispeći kokice u šumi? Jeste li ikada bili u svemiru? Može li naše tijelo proizvoditi tonove? Koju melodiju najviše vole šumska bića? Tko su dva zagonetna lika i zašto oni jedini plaču u šumi? Tko je gospon Šumofon? Što je zbor, a što orkestar i koliko su važni za veselje u čarobnoj šumi?
Sve to, a i ponekog jednoroga, možete sresti ako krenete s nama na muzikastično putovanje! 
Zika Zika Muzikaaa!

Slikovnica Ritam Zvukolik autorice Lucije Stanojević i ilustratorice Katarine Matković predstavlja glazbene pojmove poput ritma, zvuka, tona i melodije kao stvarna bića. Slikovnica je za velike i male, za djecu i odrasle. Roditelji i odgajatelji mogu djeci mlađe dobne skupine svojim riječima uz ilustracije prilagođeno dobi djeteta pričati o glazbi i likovima iz slikovnice.
Lucija Stanojević završila je Muzičku akademiju u Zagrebu, svira violinu u bendu Kazan, predaje u glazbenoj školi i vodi glazbene radionice za predškolce. Teatar Puna kuća prema njezinom tekstu izvodi predstavu "Zvukolika šuma".