Lutke kazališta „Svijet lutaka“/ Ivka Babić

Izložba 01.03.2021. - 31.03.2021. Knjižnica Špansko-sjever
Lutkarsko kazalište Svijet lutaka osnovano je 2001. godine u Zagrebu. Program kazališta prilagodljiv je uzrastu i interesima djece od 2 do 10 godina, a sadrži sljedeće predstave: Plesna haljina žutog maslačka, Žabac i stranac, Elmer i izgubljeni medo, Djed i repa, Maša i medo, Radoznali zec i jaje, Cvrčkova pjesma, Novi kaputić malog ježa, Kućica, Upoznajmo Miffy, Cvrčkov raspjevani Božić, Juha od bundeve, Neposlušno mače, Darovi za Krispina, Od zrna do kolača, More je živo, Priča o kapljici vode. Predstave su prikazivane diljem hrvatske u dječjim vrtićima, osnovnim školama, knjižnicama, gradskim trgovima i festivalima, igraonicama i udrugama.

Voditeljica kazališta Ivka Babić, odgojiteljica je u mirovini i lutkarica. Svoje dugogodišnje odgajateljsko i lutkarsko iskustvo, znanja o razvoju djece i metodici rad s djecom predškolskog uzrasta integrirala je s znanjima iz umjetničkih područja. Do sada je prošla formalno i neformalno obrazovanje iz lutkarsko scenskog i dramskog, likovnog i glazbenog područja te se i dalje kontinuirano educira i usavršava.

Suradnici kazališta, glumci lutkari: Ivana Krek Rodin, Petra Vukelić, Ines Zmazek, Zdenka Šestić, Dino Škare, Iva Tadej, Sanda Živković, Gordan Bezjak i Ivana Rukavina.