Magični ponedjeljak u Bibliobusu sa Zdenkom Bašićem

Predstavljanje knjige 10.06.2019. | ponedjeljak Bibliobus Početak događanja: 16:00 Sveta Nedelja Zdenko Bašić
Povodom 180 obljetnice rođenja Augusta Šenoe njegov romaneskni prvijenac, Zlatarovo  zlato, ujedno i prvi hrvatski povijesni, ali i moderni roman predstavljen je u obliku slikovnice za djecu.
U Bibliobusu, stajalištu u Svetoj Nedelji, ispred OŠ Sveta Nedelja, omiljeni i višestruko  nagrađivani umjetnik Zdenko Bašić upoznat će vas s čudesnim ilustracijama nesuđene ljubavne priče Dore i Pavla koju je, na djeci prihvatljiv način, pripremila autorica teksta i urednica Tanja Konforta. 

Podsjetit ćemo vas i na Bašićev spisateljski prvijenac "Sjeverozapadni vjetar – o  vilenjacima i elemantarnim bićima sjeverozapadnog dijela Medvednice pa do  Samoborskog kraja" s prekrasnim ilustracijama i čarobnim rečenicama: "Tako je u tim danima, kad su bake i djedovi umijeli pričati priče o mudrosti i tajnama ovoga svijeta, vjetar navraćao često, donosio huk iz šuma i  poslja što su bila izvan dosega oka i uha. Do uha koje ga je umjelo razumjeti. I pričao je vjetar...". U nastavku nazvanom "Mjesečeve sjene: o vješticama i pričama noćnih sati  sjeverozapadnog dijela Medvednice i Samoborskog kraja" vjetar je nastavio pričati svoje priče. Priče o mjestima na koja Mjesečeva svjetlost noću ne dopire, na kojima glavnu riječ vode vještice, copernice, vragovi, mure, jankići, nevidinčići, baukači i druga bića tame.  
"...o Vješticama...Mnogo je priča i vjerovanja ispričano o vješticama. Ali njihova tajna seže   u daleku prošlost i starija je od svih priča. U davno vrijeme kada su ljudi još bili mladi, a  kraljevstva nisu postojala...".
Sad kad smo vas podsjetili na neke od njegovih radova, pozivamo vas na druženje u  Bibliobusu jer sa Zdenkom Bašićem čak i običan ponedjeljak može biti magičan.