Mala galerija životinjskog svijeta

Izložba 03.06.2024. - 30.06.2024. Knjižnica Sesvete Galerija Obločec i pano Odjela za djecu i mlade
Učenici nižih razreda OŠ Luka Sesvete odazvali su se pozivu na sudjelovanje u radionicama pod naslovom Zdravo, zdravo! priređenima u sklopu ovogodišnje manifestacije Noći knjige koja se odvijala pod nazivom Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena.  
Odgovarajući na pitanje o tome kako se mi kao čitatelji nosimo s izazovnim vremenima u našim smo radionicama pažnju posvetili mogućnostima korištenja enciklopedijskog fonda knjižnice u brizi o očuvanju raznolikosti životinjskog svijeta.
Autorska slikovnica Brendana Wenzela: Zdravo, zdravo!, u kojoj se slikovno pojavljuju mnoge ugrožene životinje, poslužila je kao uvod i poticaj na istraživanje i razgovor o sličnostima i raznolikosti živih bića te ulozi čovjeka u očuvanju njihovih staništa.
Bogatstvom likovnih pojmova slikovnica je učenike poticala na pozorno promatranje, te su kasnije u školskom radu samostalno pomnije istraživali svatko po jednu odabranu životinju koju su potom likovno i predstavili u raznim slikarskim tehnikama (crtež s akvarelom, drvenim bojicama, pastelama i flomasterima).
U radionicama je sudjelovalo šest razreda učenika OŠ Luka, Sesvete te je tako u školskom radu pod mentorstvom učiteljica nastala izložba s ukupno 124 likovna rada, koju smo naslovili: Mala galerija životinjskog svijeta.

Osim u prostoru knjižnice, fotografije svih likovnih radova dostupne su i virtualno.

Na izložbi sudjelju učenici:
 
1. b razreda pod mentorstvom učiteljice Marijane Jurić,
1. c razreda pod mentorstvom učiteljice Natalije Damjanović,
2. d razreda pod mentorstvom učiteljice Marije Mišurac,
3. c razreda pod mentorstvom učiteljice Sanje Veža,
4. c razreda pod mentorstvom učiteljice Marijane Delač i
4. d razreda pod mentorstvom učiteljice Ljiljanje Frigan Perko