Mala sirena i dječak Roko

Predstavljanje knjige 26.10.2020. | ponedjeljak Knjižnica Kajfešov brijeg Početak događanja: 17:00 Rosie Kugli
Predstavljanje prve hrvatske knjige nastale u doba Covida-19, Mala sirena i dječak Roko naše književnice Rosie Kugli. Knjiga aktualizira trenutne probleme, ali i educira o temeljnim životnim vrijednostima i našoj ulozi u očuvanju života na Zemlji. Pričati o tome danas je važnije no ikada, pogotovo zbog smrtonosnog virusa koji je zaustavio i paralizirao naše živote na način koji nismo mogli ni zamisliti. U ovoj priči upoznajemo život u moru i život na kopnu. Morski svijet predstavlja Adrijana i njeni morski prijatelji, koji osjećaju posljedice onečišćenja mora, dok dječak Roko predstavlja život na kopnu . Roko uviđa kako u modernom svijetu tehnologije ne možemo živjeti i biti sretni, odvojeni od prirode. Susret male sirene Adrijane i dječaka Roka ujedinjuje različite svjetove vračajući nas temeljnim životnim vrijednostima.

Rozina (Rosie) Kugli rođena u Zagrebu 22. 1. 1970. Godine. Po struci je diplomirana pravnica. Pokrenula je ciklus knjiga o životu hrvatskih sportaša, njihovim uspjesima i pobjedama. Piše ljubavne i antiljubavne romane, a ima tjednu kolumnu na portalu www.zenskaposla.hr. U časopisu Grazija, objavljuje članke na temu muško-ženskih odnosa, kao i nekoliko članaka o anoreksiji i bulimiji. Piše za Eko reviju. Dobitnica je književne nagrade Stjepko Težak  za najbolju kratku ljubavnu priču Moje drago serce i nagradom Grigor Vitez za najbolji književni tekst za mladež u 2015, godini za roman Nisam ti rekla. Njena objavljena djela su: Tako mala  a tako velika, Snježna kraljevna, Zov dubine, Priča o pobjedi, Tajna krapinske špilje, Tajna prijateljice noći, Nisam ti rekla..., Hod po rubu, Dvije crte plavo, Glumica njegova života, Indijansko ljeto, Keks i glad, Kako preživjeti Božić, Moderna bajka, Božić u Zagrebu, Tri priče o srcu i ljubavnica.

Susret će se držati u izložbenom prostoru Knjižnice Kajfešov brijeg, uz prethodne predbilježbe na br. telefona: 01/3704-185. Zbog epidemiološke situacije, obavezna je dezinfekcija ruku i nošenje maski, te održavanje tjelesne distance, kao i ostavljanje osobnih podataka (ime, prezime i broj mobitela). U prostoru je dozvoljeno boraviti deset korisnika.