Marilena Dužman

Susret 29.09.2021. | srijeda Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić Početak događanja: 18:30
Marilena Dužman je obožavateljica ljubavnih romana koje guta u dahu, a pisati je počela tek prije nekoliko godina, potaknuta riječima prijateljice, i od tada nije stala. Pisanje je ukomponirala u svoj život, posao i obitelj. To je opušta i zabavlja, a inspiraciju pronalazi u neobičnim, ali i svakodnevnim životnim situacijama. Objavia je romane: Gdje mi je psihijatrica?, Opsidijan, Gdje mi je psihijatrica, Razgovori s ginekologom, Mrtav, a gladan, Slobodan pad i Haker.
Marilena piše romane u kojima se osim ljubavi dotiče i brojnih tema kojima smo svakodnevno okruženi. Životne je neprilike, poslovne neuspjehe, prevare, probleme s roditeljstvom, prijateljstvom, rodbinom, uspješno ukomponirala u svoje knjige. Isto tako, slobodan Marilenin stil i blaga doza erotike u pojedinim romanima, privukli su mnoštvo čitatelja." (Portal She)
“Jedna me čitateljica upozorila kako bih trebala prestati svoje romane predstavljati kao ljubavne jer smatra da su puno više od toga. I jesu. Svaki od njih u sebi ima i ozbiljnu notu, a upravo je to ono u čemu se brojne čitateljice prepoznaju. U jednom se dotičem problema slijepih i slabovidnih osoba, u drugom govorim o prostituciji i djevojci koja je bila primorana na taj čin, u trećem je riječ o nedostatku komunikacije koja dovodi do prekida veze… Inbox mi je prekrcan porukama podrške i to je ono što me motivira i gura naprijed. Bez pozitivnih reakcija čitateljica, zasigurno bih davno odustala od pisanja.” (Marilena Dužman, Portal She)