Međunarodni dan darivanja knjiga: Čitam, dam, sretan sam!

Akcija 11.02.2019. - 22.02.2019. Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić
Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se svake godine 14. veljače. U okviru Nacionalne kampanje Čitaj mi, pod sloganom Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj, Dječji vrtić Milana Sachsa i Dječji odjel Knjižnice Ivane Brlić Mažuranić pridružuju se akciji prikupljanja slikovnica za Centar za rehabilitaciju Zagreb - Podružnica Sloboština.

U prostoru Knjižnice Ivane Brlić Mažuranić bit će postavljena izložba interaktivnih slikovnica koje su izradile odgojiteljice, djeca i roditelji DV Milana Sachsa te plakat na temu Multidimenzioniranost priče.

Centar za rehabilitaciju Zagreb - Podružnica Sloboština dnevni je centar za djecu s teškoćama u razvoju koji pruža kompleksnu rehabilitaciju djeci s intelektualnim teškoćama predškolske i osnovnoškolske dobi kroz socijalne usluge rane intervencije, psihosocijalne podrške, pomoći pri uključivanju u programe odgoja i redovitog obrazovanja (integracije) i usluge boravka te kroz programe stručnog poticanja razvoja kognitivnih, funkcionalnih, komunikacijskih i socijalnih vještina, psihosocijalne rehabilitacije i komplementarno suportivnih terapija, programa odgoja i edukacijske rehabilitacije i odgojno obrazovnog rada u predškolskom, osnovnoškolskom programu za djecu s većim teškoćama u razvoju.