Mindfulness: podrška mentalnom zdravlju

Predavanje 09.05.2022. | ponedjeljak Knjižnica Jelkovec Početak događanja: 18 sati
Udruga Mindfulness Hrvatska u sklopu Europskog tjedna svjesnosti o mentalnom zdravlju 2022. organizira besplatno predavanje o mindfulnessu.

Život ponekad može biti vrlo izazovan zbog čega se osjećamo preplavljeni okolnostima i snažnim emocijama. U trenucima u kojima su naše mentalno zdravlje i dobrobit ugroženi, važno je podijeliti svoje stanje s obitelji ili prijateljima kojima vjerujemo, a također potražiti stručnu pomoć od kvalificiranih liječnika, terapeuta ili savjetnika.

Postoje i mnoge aktivnosti koje nam mogu pomoći, ne samo kada se osjećamo loše, već u sklopu zdravog načina života. To uključuje redovito vježbanje, dobru prehranu, čitanje, boravak u prirodi, aktivnosti koje održavaju naš um i mozak aktivnima...

Istraživanja su pokazala da prakticiranje mindfulnessa, što je oblik meditacije, pridonosi poboljšanju našeg mentalnog zdravlja i dobrobiti. Biti mindful znači biti svjesni onoga što se događa u nama i oko nas, umjesto da svoju pažnju posvećujemo mislima i brigama. Vježbanje mindfulnessa pomaže nam da ostanemo opušteni i da budemo manje ometeni.

Ukoliko želite saznati nešto više o mindfulnessu i iskusiti kratke vježbe usmjeravanja pažnje, pridružite nam se na predavanju u Knjižnici Jelkovec!

https://www.mindfulness-hrvatska.hr/