Misija Tanzanija

Izložba 13.07.2021. - 31.08.2021. Knjižnica Savski gaj Božo Benić
Autor izloženih fotografija je dubrovački arhitekt Božo Benić. Snimio ih je u vrijeme svoje volonterske misije u Tanzaniji gdje je preko udruge Kolajna ljubavi, proveo 99 dana. Po povratku u Hrvatsku, vlastita je iskustva opisao u knjizi Zvijezde me uvijek nasmiju: jedna (ne)obična misija. (2019.)

Kolajna ljubavi je udruga koju je osnovala Ivana Marasović s ciljem pomaganja najugroženijim skupinama ljudi u Hrvatskoj, Tanzaniji i drugdje u svijetu. Na to ju je potaknula godina dana volontiranja među najsiromašnijim i najugroženijim stanovnicima Tanzanije i želja za nastavkom humanitarnog rada. Prvi cilj volontera Kolajne ljubavi bila je izgradnja sirotišta u Songei, jednom od najsiromašnijih gradova Tanzanije s velikim brojem siročadi bez odgovarajuće skrbi. Sirotište je sagrađeno na crkvenom zemljištu, koje je darovala Songeanska nadbiskupija te je nazvano po zaštitniku djece i možda najštovanijem svecu u Hrvatskoj Sv. Antunu. Gradnja sirotišta završena je u srpnju 2010. godine. Sirotište je izgrađeno i dalje radi pomoću donacija. Ovim putem Kolajna ljubavi zahvaljuje svima koji su pomogli gradnju, kao i svima koji svakodnevno pomažu u osiguravanju hrane, higijenskih i ostalih potrepština za male stanovnike sirotišta Sv. Antuna.
Briga za djecu u sirotištu nije jedina aktivnost Kolajne ljubavi. Putem projekta Kumstvo osigurava se bolja budućnost velikom broju djece. Članovi udruge aktivni su i u Hrvatskoj volontirajući u domovima za nezbrinutu djecu i pomažući brojnim socijalno ugroženim obiteljima.
Kolajna ljubavi poziva sve koji žele pomoći i pridružiti se radu Udruge. Više na http://www.kolajna-ljubavi.hr/