Misija u Tanzaniji

Izložba 14.06.2021. - 10.07.2021. Knjižnica Dugave Božo Benić (Kolajna ljubavi)
Kolajna ljubavi udruga je koju je osnovala Ivana Marasović (r. Parlov), i to s ciljem pomaganja najugroženijim kategorijama stanovništva kako u Hrvatskoj i Tanzaniji, tako i u svijetu. Godina dana volonterskog misijskog iskustva među najsiromašnijima u afričkoj državi Tanzaniji potaknula je Ivanu na osnivanje udruge i daljnji humanitarni rad. Prvi cilj volontera okupljenih u udrugu Kolajna ljubavi bila je izgradnja sirotišta u Songei, jednog od siromašnijih gradova Tanzanije s velikim brojem siročadi bez odgovarajuće skrbi. Sirotište je sagrađeno na crkvenom zemljištu, koje je u tu svrhu darovala Songeanska nadbiskupija, te je nazvano po (vjerojatno) najštovanijem svecu kod nas - Svetom Anti. Gradnja sirotišta je dovršena u srpnju 2010. godine, a ubrzo su se uselili i prvi štićenici. Sirotište je sagrađeno pomoću donacija, te se svi troškovi rada osiguravaju putem donacija, a za djecu se brinu volonteri iz Hrvatske. Ovim putem želimo ZAHVALITI SVIMA koji su pomogli u gradnji Sirotišta sv. Ante, kao i svima onima koji svakodnevno pomažu osigurati hranu, higijenske i ostale potrepštine našim mališanima!
No briga za djecu u sirotištu nije jedina aktivnost udruge Kolajna ljubavi - putem projekta „Kumstvo“ osiguravamo bolju budućnost velikom broju djece. Aktivni smo i u Hrvatskoj, gdje naši članovi volontiraju u domovima za nezbrinutu djecu, te pomažemo brojnim socijalno-ugroženim obiteljima.
Ukoliko i vi želite oplemeniti svoj život, ali i tuđe živote, postanite član udruge Kolajna ljubavi i pridružite nam se u humanitarnom radu. Informacije o tome kako pomoći financijski ili doniranjem neophodnih stvari možete pronaći u mrežnim stranicama Udruge http://www.kolajna-ljubavi.hr/.  

U nadi da ćete se odazvati i ovom pozivu, neizmjerno vam zahvaljujemo!

Autor izloženih fotografija dubrovački je arhitekt Božo Benić, a nastale su za vrijeme njegove volonterske misije u Tanzaniji, gdje je preko udruge Kolajna ljubavi proveo 99 dana. Po povratku u Hrvatsku sabrao je svoje misli i vlastita iskustva opisao u knjizi "Zvijezde me uvijek nasmiju: jedna (ne)obična misija" (2019.).