Mjesec Frankofonije 2020.

Ostalo 03.03.2020. - 31.03.2020. Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića Odjel za odrasle
Mjesec Frankofonije obilježava se tijekom mjeseca ožujka u cijelom svijetu s ciljem promicanja francuskog jezika, kulture, književnosti i umjetnosti, a u Hrvatskoj je nastao na inicijativu veleposlanstava zemalja članica Frankofonije prisutnih u Zagrebu (Belgija, Kanada, Francuska, Rumunjska, Kraljevina Maroko, Švicarska) i uz potporu Francuskog instituta u Hrvatskoj, Francuskih alijansi u Hrvatskoj (Dubrovnik, Osijek, Rijeka, Split, Zagreb) te brojnih drugih hrvatskih udruga i kulturnih institucija. Ove godine obilježava se 50. godišnjica Mjeseca frankofonije, a bogat program u Hrvatskoj održava se kroz 80 događanja u 11 gradova koje organizira 30 partnera.
Program događanja u Zagrebu možete vidjeti na stranicama Francuskog instututa u Hrvatskoj.

Knjižnica S. S. Kranjčevića, u sklopu Mjeseca Frankofonije 2020. godine, u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj, organizira sljedeća događanja: 
petak, 6. 3. 2020. godine u 18:30 sati prikazivanje dokumentarnog filma o Simone Veil (Simone Veil, une histoire franç​aise - Simone Veil, francuska priča),
četvrtak, 26. 3. 2020. godine u 18 sati prikazivanje igranog filma o životu Édith Piaf (La Vie en Rose).
 
Uz navedena događanja, u Knjižnici su organizirane izložbe djela iz francuske književnosti (klasična literatura, poezija, suvremena književnost te strip), a na AV odjelu izložena su djela Jacquesa Brela, Sergea Gainsbourga, Yvesa Montanda, Charlesa Aznavoura i brojnih drugih francuskih glazbenika.