Mjuziklaža

Radionica 13.09.2019. | petak Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića Početak događanja: 8,30 Odjel za djecu i mlade, Galerija Prozori Jasna Jovičević
Mjuziklaža  je program za djecu nižih razreda osnovne škole, u kojem se promoviraju fuzija glazbene kreativnosti i zaštita prirode,razvija se fina motorika, sluh, glazbene i likovne sposobnosti, kreativnost i timski rad, koristeći se inventivnim metodama edukacije kroz kreativne radionice, dječju emisiju i slikovnicu-didaktičkog materijala.

Tijekom jednosatne radionice, polaznici, kroz igru, zabavu i glazbu, uče o kulturi reciklaže, značaju i načinima zaštite životne sredine. U prvom dijelu radionice izrađuju glazbene instrumente od materijala za reciklažu, dok u drugom uče o osnovnim glazbenim pojmovima te korištenju instrumenta. Uz igru, savladaju nove ekološke pjesmice. Na kraju radionice, izvode se pjesmice u vidu javnog nastupa.
.
Više o Mjuziklaži na: www.igraona.edu.rs

Trailer emisije: https://www.youtube.com/watch?v=Wq7dlrpuucU

Voditeljica radionice: Jasna Jovičević
-----
Jasna Jovićević njeguje neobičan pristup komponiranju kroz tehniku "svjesne improvizacije", konstruira dijalog i fluentnu interakciju s publikom i drugim glazbenicima. Kombinira znanje glazbe s poznavanjem prirode, psihologije i ekologije, potičući kreativnost i osobno iskustvo glazbe i umjetnosti na različite načine. Trenutno predaje glazbu na Visokoj školi strukovnih studija za odgojitelje u Subotici, podučava glazbenu terapiju s djecom s autizmom, vodi udrugu „Artrust“  i Jasna Jovićević sekstet te studira na doktorskim studijima u Beogradu pod mentorstvom Miška Šuvakovića.
 
Radionica se održava u sklopu projekta “Improvizirane strukture” udruge MAPA. Projekt je podržan od Zaklade Kultura nova, Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH, i-Portunus programa Kreativne Europe i Austrijskog kulturnog foruma.