Moć Daha

Radionica 11.06.2024. | utorak Knjižnica Sloboština Početak događanja: 18:00 Art of living
Pozivamo vas na uvodno besplatno predavanje "Moć Daha".

Zašto je dah snažan i moćan alat? Naučimo li kako se služiti dahom, naučili smo se nositi s vlastitim mislima i emocijama. Kada smo pod stresom, um je opterećen brigama, a dah težak. Kada smo sretni, dah je dugačak i opušten, disati je lagano. Vrijedi i obrnuti proces. Kroz svjesnu promjenu ritma daha, automatski utječemo na misli i osjećaje. Postajemo gospodari svojih misli i emocija i (konačno) uzimamo vlastiti život u svoje ruke.

Prosječni čovjek koristi samo 30% kapaciteta pluća, a čak 90% toksina možemo izbaciti kroz dah i pluća jer dišemo 24 sata dnevno. Zato je od iznimne važnosti za naše fizičko zdravlje i kvalitetu našeg života koristiti kapacitet pluća i naučiti tehnike disanja.

Kvaliteta uma određuje kvalitetu života.
Kvaliteta daha određuje kvalitetu uma.

"Moć Daha" je besplatan program otvoren za sve, neovisno o tjelesnoj spremnosti ili predznanju o vježbama disanja. To je uvodni program u Radionicu disanja i meditacije na kojoj se uči tehnika disanja Sudarshan Kriya.
Program: predavanje, tehnika disanja, iskustvo meditacije.

Predavači su Berislav Popović i Blaženka Sečkar.

Berislav je diplomirani ekonomist. Cijeli se život bavio trgovinom, te upravljao vlastitim poduzećem. Trenutno je u mirovini. Ponosni je djed male unučice s kojom provodi vrijeme u igri i zajedničkom učenju.

Blaženka prakticira program Umijeća življenja već 18 godina. Matematičarka je po struci, a osim što je predavala matematiku i statistiku na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, vodila je financije u neprofitnom sektoru. Trenutno radi kao samostalna konzultantica za EU fondove i financijski management. Meditaciju smatra najboljom pripremom za aktivnost, a tehnike disanja pomažu joj da se riješi stresa nakupljenog zbog dinamičnog i izazovnog posla.