Moj kućni ljubimac

Izložba 07.04.2022. - 21.04.2022. Knjižnica Savski gaj Odjel za djecu i mladež Učenici 4.a razreda OŠ Nikole Tesle iz Mirkovaca
Davorka Semenić-Premec u ime Knjižnice Savski gaj, zajedno s terapijskim psom Kirom i njezinim vlasnikom Sergejem Jonkeom, u okviru  programa Čitaj Kiri, gostovala je 1. travnja 2022. u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Mirkovcima i Osnovnoj školi Josipa Matoša u Vukovaru. Povod je bio obilježavanje Međunarodnog dana dječje knjige, 9. rođendana Nacionalne kampanje za poticanje čitanja djeci u ranoj dobi Čitaj mi! te Svjetski dan svjesnosti o autizmu.
U Mirkovcima su na radionici čitanja s terapijskim psom sudjelovali učenici 4.a razreda i njihova učiteljica Katarina Duspara. Kao rezultat njihovog projekta nastali su plakati i izložba Moj kućni ljubimac.
U Vukovaru je održan razgovor s djecom iz Osnovne škole Josipa Matoša koja je jedina samostalna škola za djecu s teškoćama u razvoju u Vukovarsko-srijemskoj županiji.
Susrete u Mirkovcima i Vukovaru organizirala je Lora Jukić, rehabilitatorica u Osnovnoj školi Josipa Matoša i volonterka Udruge za zaštitu životinja Rocco iz Vinkovaca. 

Galerija