Moja borba s bolešću

Izložba 30.11.2020. - 21.12.2020. Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića Vanja Tumpić, akademska slikarica
Vanja Tumpić rođena je 29.02.1972. godine u Zagrebu. Završila je Školu primijenjenih umjetnosti u Puli. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (odsjek slikarstvo), kod profesora Eugena Kokota, Zlatana Vrkljana i Zlatka Kesera.
Ima status samostalne umjetnice pri Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika. Vodila je likovnu radionicu u Pučkom učilištu u Zagrebu. Članica je HDLU-a, HDLU Istre i Likovne kolonije Rovinj. Živi i radi u Zagrebu. 
"Njezine slike nose posebnu težinu jer su nastajale nedavno, u vrijeme pandemije koja u Vanje ima drugačiju percepciju utemeljenu na osobnom iskustvu te je možda bila i indirektnim povodom njihova nastanka. Radi se o svojevrsnom intimističkom dnevniku ispričanim toplim i iskrenim jezikom te premda se radi o figurativnim platnima naglašeno narativnog predznaka, autorica o svom zdravstvenom stanju ne govori eksplicitno, pa čak ni asocijativno niti metaforički. Njezine slike jednostavno govore o stanju duha koji dugo nije želio priznati znakove tijela, odnosno oglušivao se o simptome bolesti, a sada je činjenice prihvatio te konačno dočekao izvjesno oslobođenje od permanentnog pritiska višegodišnje neizvjesnoti." / Mladen Lučić