Most - trailer

Projekt 18.12.2020. - 31.12.2020. Knjižnica Podsused
Radionica je polaznike provela kroz svijet stvaranja filma. Od početne ideje, stvaranja i oblikovanja scenarija, odabira lokacija, scenografije, kostima, do crtanja storyboarda, snimanja te montaže. Radionice su bile tematski vezane uz prometnice koje su oblikovale život u Podsusedu. Kako se stvara priča, kako se priča pretače u oblik scenarija te rad na scenariju i njegova finalizacija, dramske vježbe i na posljetku samo snimanje bio je put kojim su polaznici trebali proći.
 
Trailer za film Most od ideje do realizacije iznjeli su Luka Filipović, Katja Njari i Karla Lajšić.
 
Most trailer (2020.)
Režija: Luka Filipović, Katja Njari
Scenarij: Luka Filipović, Katja Njari
Uloge: Karla Lajšić
 
Film Most donosi nam priču o mladoj slikarici u trenutku umjetničke krize. Potraga za izgubljenom inspiracijom pretvara se u potragu za samom sobom. Put je vodi u djetinjstvo, u Podsused.
 
Od početne ideje, stvaranja i oblikovanja scenarija, odabira lokacija, scenografije, kostima, do crtanja storyboarda, snimanja te montaže radionice je vodila redateljica i scenaristica Dorotea Vučić. Dorotea Vučić (diplomirala povijest umjetnosti i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Završila poslijediplomski studij filmske režije i scenaristike na South African School oof Motion Picture Medium and Live Performance u Cape Townu. Njezin studentski rad, kratki film Wamkelekile (2008.) nominiran je za Oscara za najbolji film u kategoriji studentskih filmova, a ušao je i u konkurenciju najjačih festivala kratkog filma. Bavi se scenaristikom i režijom, za film i TV).
 
Grb grada Zagreba 

  Program Kulturna i prirodna baština Podsuseda sufinanciran je sredstvima grada Zagreba