Muzej u knjižnici

Izložba 01.02.2019. - 03.03.2019. Knjižnica Knežija
Povodom Noći muzeja i 100. godišnjice samostalnog djelovanja Etnografskog muzeja u Zagrebu u izlozima knjižnice izloženi su plakati iz fundusa Etnografskog muzeja koji su nastali za promociju izložbenih aktivnosti, a svjedoče o kontinuitetu djelovanja Etnografskog muzeja i njegovoj povijesti od utemeljenja 1919. U njima je moguće iščitati raznovrsne i pravovremeno prepoznate programske sadržaje, bogatu izlagačku djelatnost i sustavno komuniciranje ustanove medijem plakata s javnošću.
Etnografski muzej obilježava 100 godina samostalnog djelovanja na današnjoj lokaciji na Mažuranićevom trgu u Zagrebu. Samu obljetnicu muzej dočekuje radno uređujući svoju zgradu, jedinstvenu secesijsku građevinu.
Tijekom stoljeća brojni su istaknuti muzealci obogatili rad Muzeja svojim istraživanjima, prikupljanjem građe te publiciranim stručnim i znanstvenim radovima. Muzej je prepoznat po atraktivnim izložbama i projektima među kojima su mnogi nagrađeni i međunarodno prepoznati. Angažiran je u zajednici, promiče multikulturni pristup i programe s osjetljivim skupinama. Također valja istaknuti posvećenost pedagoškom radu i organizaciji različitih programa za djecu i mlade. Etnografski muzej u Zagrebu nezaobilazna je destinacija u kojoj se osim prezentirane nacionalne tradicijske kulture, posjetitelji mogu susresti i s multikulturalnim sadržajima i događanjima koji imaju ključnu ulogu u izgradnji duha uzajamnog razumijevanja i uvažavanja.