Na kojem jeziku sanjaš

Predstavljanje knjige 15.04.2022. | petak Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića Početak događanja: 19.00 sati Željko Mavretić
Željko Mavretić
Rođen je 1961. godine u Karlovcu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Veleučilištu u Karlovcu diplomirao je Studij lovstva i zaštite prirode i specijalistički diplomski stručni Studij poslovnog upravljanja MBA.
Spisateljskim radom se bavi dugi niz godina. Sudjelovao je na više nacionalnih i međunarodnih književnih manifestacija i na brojnim književnim susretima i tribinama. Veliki broj njegovih pjesama je uglazbljen i snimljen na razne nosače zvuka i slike. Objavljivao je u brojnim listovima i časopisima. Zastupljen je u dvojezičnom zborniku radova slovenskih i hrvatskih pjesnika te Zborniku radova karlovačkih pisaca. Uvršten je u Karlovački leksikon. Osnivač je i predsjednik „Književnog kruga“ Karlovac i pokretač Nagradnog natječaja za kratku priču „Zlatko Tomičić“. Član je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade / Klub prvih pisaca. Dugogodišnji je pridruženi član Društva hrvatskih skladatelja. Urednik je više desetaka knjiga lijepe književnosti u nakladničkim nizovima Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić Karlovac i „Književnog kruga“ Karlovac. Piše i književnu i likovnu kritiku.
 
 
Dobro je znati!
Željko Mavretić dobitnik je književnih nagrada:
- Mala turopoljska poculica, za kratku priču „I pastiri čitaju, zar ne“/ Matica hrvatska Velika Gorica, 2018. g.
- Kitica, za najbolji rukopis zbirke poezije za djecu i mlade, sa svojom pjesničkom zbirkom „Nije za zmajeve nebo cijelo”, HDKDM / Klub prvih pisaca, Zagreb, 2019. g.
- Trojica iz Trgovišta, 2. nagrada na međunarodnom natječaju, za kratku priču Pčelar, Udruga Tikvica, Trgovište / Vinkovci, 2019. g.