Na Trnju sa zvijezdama: Robert Međurečan

Mjesec hrvatske knjige 22.10.2024. | utorak Knjižnica Savica Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle
U okviru projekta „Na Trnju sa zvijezdama“ predstavljamo književnika Roberta Međurečana, dobitnika nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za područje književnosti te finalista brojnih drugih književnih nagrada, koji će nam se, osim riječju, predstaviti i glazbom jer nam u goste dolazi sa svojom gitarom.

Pisac koji je svojim prvim romanom „Prodajem odličja, prvi vlasnik“ (2008.) duboko zaronio u psihologiju glavnoga lika, bivšega branitelja koji nakon rata pokušava izgraditi normalan život, tematikom života u poraću i unutarnjim bitkama koje još uvijek traju nastavio se baviti i u svojim romanima „Kad jaganjci utihnu u Zdihovu“ (2011.) i „Krletka za glinenog goluba“ (2019.). Četvrti roman „Domovina To Go“ (2022.), koji tematizira život u dijaspori, čudesan je mozaik sudbinskih priča emigranata iz različitih područja, država i kultura koji zajedno žive u jednoj minhenskoj stambenoj zgradi.

Robert Međurečan rođen je u Zagrebu 1969. Na početku Domovinskog rata bio je student veterine; ostavlja fakultet, svoju gitaru zamjenjuje puškom i odlazi u rat. Njegovo pisanje temelji se na metodi vlastite kože, a osim što piše romane, piše i scenarije, svira i sklada.   

Dostupnost knjiga Roberta Međurečana u Knjižnicama grada Zagreba provjerite pomoću sljedeće poveznice: https://bit.ly/RobertMeđurečan